HAUB Gradnja vrši ugradnju Terra-Sol materijala za dekorativno uređenje doma/stana, uredskih prostora, ugostiteljskih objekata. 

Microcement-Gletani

Ovaj vrlo otporni mineralni materijal, razvijen je na osnovi probranih vrsta cementa, finog pijeska, smola, dodataka te prirodnih pigmenata boja. Primjenjuje se u 2 tanka sloja ukupne debljine od 2 mm.

Najčešće se koristi kao završna obloga za izradu poda, elemenata namještaja i zidova. Jednostavan je za održavanje i vodonepropustan. Kvaliteta prianjanja je izrazito visoka i omogućuje mnogostruke načine primjene. Idealan je za uređenje prostorija poput kupaonice ili kuhinje gdje je česta upotreba keramičkih pločica. Njihova mana su česte fuge, detalj koji je kasnije izvor prljavštine, alergije, a potom i frustracije.

Gletani beton stvara ravnu površinu, estetski savršenog izgleda i praktične namjene. Materijal je dugovječan, uklonjena je potreba za čestim prepravcima i renoviranjima, a površina je osigurana za idealne higijenske uvjete. Savršeno se uklapa u okoliš i svojim sastavom mu je potpuno prihvatljiv. Nije potrebna dodatna fuga (dilatacija) bez obzira na veličinu površine.

Izuzetno praktičnim se pokazuje u prostorima gdje je čest dodir vode s elementima namještaja. Materijal je izdržljiv i potpuno tolerantan na vodu, za razliku od površina koje su premazane recimo, lakom. S vremenom lak gubi svoja svojstva pod utjecajem vode i često zahtjeva dodatan poziv majstorima i renoviranje površina.

Gletani beton se primjenjuje na krutim podlogama poput pločica, porobetona, drvenim panelima, gipsanom kartonu, betonu, opeci. Različiti efekti postižu se izvedbom gletera.


Béton décoratif (Béton ciré)

Materijale iz ove grupe, koje imamo u ponudi, su materijali velike čistoće, s mehaničkim osobinama cementa u obliku mortova ili betona. Riječ je o betonu, iako vrlo unaprijeđenom obliku, a s obzirom na mjesta njegove primjene, posebno je važna kvaliteta proizvoda (kvaliteta samih komponenti i sastav proizvoda) …dugačak je popis stvari koje utječu na konačnu kvalitetu.

Béton décoratif se nanosi u slojevima, a gotov proizvod je izvrsne otpornosti na abraziju (habanje). Prednosti u odnosu na polirani beton (koji je ustvari tradicionalno dobiven beton, a koji se brusi i polira do visokog sjaja), ‘Beton cire’ se brzo suši, puno je lakši (2mm debljine), fleksibilan je, može se pigmentirati u razne boje te se može završno prilagoditi da odgovara vašim zahtjevima dizajna. ‘Beton cire’ se osim na betonske površine također može nanositi i na površine drvenih panela, porobetona, stiropora, stakla,…itd.Béton ciré koji se nanosi na površinu gletanjem nazivamo gletani beton To je tvrd i fleksibilan proizvod bez spojeva. Može se koristiti na površinama u eksterijeru i interijeru, a neki proizvodi iz ove grupe se čak mogu koristiti i kao završna obloga u bazenima. Nakon što je površina obrađena materijalom ona se može i patinirati kako bi se postigao dojam starine (npr. rubovi i gazišta stepenica kao da su izlizane trošenjem) ili nijansiranja drugom bojom (npr. površinu izrađenu bijelim mortom obraditi patinom boje lavande ili izrađenu tamno sivim mortom obraditi srebrnom patinom).

Ovisno o mjestu primjene materijali se tretiraju završnim (bezbojnim) finišima. Završni efekt béton décoratif materijalu daje finiš koji se nanosi na površinu, a može biti: sjajni, satenski mat ili mat, ovisno o želji klijenta.


SLIKE TERRA-SOL PODOVA I ZIDOVA

Menu